## **WEBINAR AGENDA**

# "Corporate fundraising demystified"

How to access this vital source of funding and why it's more important than ever 10.00–12.00, Weds 17 July 2024, hosted on Zoom

# Description

This session will explore how community groups and non-profits can attract valuable support from corporates and businesses. Our guest panellists (experienced corporate fundraisers) will provide practical advice on how to identify potential opportunities that align with a company's social/community values. They'll also offer a step-by-step approach to packaging and communicating those opportunities, to help you secure corporate support successfully. This can be used whether you are approaching small local businesses or much larger organisations.

# This webinar is free for Community Rail Network members, corporate and industry partners, government and third sector partners.

## Learning outcomes

- Discover simple tips and steps to help you identify and approach potential corporate funders.
- Know the value of investing time in building and nurturing relationships.
- Understand the importance of adapting to and aligning with corporate social values think outside the box
- Increase confidence to recognise and seize opportunities think like a fundraiser!

## Programme

#### 09:55 – 10:00 Webinar opens

Please allow plenty of time to connect via Zoom and check your set-up (you will see a holding screen until the webinar opens ready to start at 10:00)

#### 10:00 – 10:10 Welcome and introductions

Sarah Fatica - Director of People & Funding, Community Rail Network

- Brief run through webinar format and housekeeping
- Introduction to the session and panellists
- Introduction to corporate fundraising

## Session 1

- 10:10 10:30 **"Successful corporate fundraising a step-by-step guide"** (20 mins) Lorraine Lewis - CEO, The Lewis Foundation Charity
- 10:30 10:50
   Community Rail case study #1 (20 mins)

   Nick Farthing, Chair, Three Rivers/Hampshire CRP
- 10:50 11:00 **Q&A with Session 1 panellists** (10 mins)
- 11:00 11:10 **Tea/coffee break** (10 mins)

### Session 2

- 11:10 11:30 Partnering with a large corporate Community Rail case study #2 (20 mins) Warren Birch, Community Rail Officer, Community Rail Cumbria
- 11:30 11:45 **"Why do organisations support community groups and non-profits?"** (15 mins) Sarah Fatica
- 11:45 11:55 **Q&A with Session 2 panellists** (10 mins)
- 11:55 12:00 Summary & close Sarah Fatica